De Wit Plastic heeft een spout en wickholder geproduceerd waardoor hommels tijdens transport van kweker naar klant voorzien kunnen worden van voeding. Een plastic zak met suikerwater wordt voorzien van een tuit (de “spout”) en een lont (de “wick), waardoor het suikerwater middels osmose naar boven gevoerd kan worden en de hommels het kunnen drinken.

Optimale passing

Om te voorkomen dat de wickholder omhoog kan kruipen, en de zak met suikerwater leegloopt, was het de uitdaging om de twee ronde stukken van de spout en wickholder voldoende strak en constant in elkaar te laten steken (optimale “passing”). De wickholder moet de zak lekvrij afsluiten. Deze opgave heeft De Wit Plastic vertaald naar een gedetailleerde producttekening op basis waarvan twee meervoudige matrijzen zijn gemaakt. Hiermee kunnen grote aantallen spouts en wickholders worden gemaakt. Om de gewenste kwaliteit, precisie en consistentie te kunnen garanderen produceert De Wit Plastic de onderdelen met een geavanceerde hot runner. Het resultaat is een betrouwbaar en optimaal functionerend product dat tegen de meest verantwoorde kostprijs geproduceerd kan worden.


Koppert: marktleider biologische gewasbescherming en natuurlijke bestuiving

De Wit Plastic ontwikkelde de spout en wickholder voor Koppert. Dit bedrijf is marktleider op het gebied van biologische gewasbescherming en natuurlijke bestuiving. Voor een optimale vruchtzetting van tomaat en vele andere gewassen in beschermde en buitenteelten kweekt Koppert hommels die in speciale nestkasten aangeboden worden aan telers.