De Wit Plastic en ProProduct werken naadloos samen voor één van de grootste fabrikanten van melkrobots. Deze bestaande klant van ProProduct wilde een nieuwe generatie van een Polysulfon (PSU) onderdeel laten produceren: het manifold. Waarvoor dient dit belangrijke onderdeel?

Bij het melken van een koe is het niet wenselijk dat het eerste beetje melk (voormelk) in de rest van het melksysteem terecht komt. In een conventionele melkput moeten de veehouders hierdoor voorstralen. Voordat het melkstel op de uiers wordt aangesloten, wordt er een beetje melk gemolken en weggegooid.

Bij de melkrobots van deze fabrikant krijgt iedere uier-speen een eigen manifold, waarbij het huisje wordt gevuld met voormelk. Door het openzetten van een interne klep loopt deze voormelk eruit. De melk die daarna door het manifold gaat, volgt zijn weg vervolgens naar de melktank voor consumptie. Het manifold wordt door hen daarom ook wel “Voormelkhuisje” genoemd.

Tevreden klant

PSU is een uitermate geschikt materiaal voor deze melkrobots, want het is goedgekeurd voor het gebruik bij melk en bestand tegen de chemicaliën en hoge temperaturen tijdens het schoonmaken van de machine. Daarnaast tast ammoniak het materiaal niet aan. Dit gas ontsnapt uit de koemest en is erg agressief.

PSU is echter een moeilijk te verwerken materiaal, maar de drie verschillende bedrijven binnen de Else Groep hebben hier veel ervaring mee en de melkmachinefabrikant is zeer tevreden over onze kwaliteit.

De Wit Plastic melkhuisje

Wie doet wat?

ProProduct heeft voor dit project de drie benodigde matrijzen in eigen gereedschapsmakerij gemaakt. De Wit Plastic zorgt voor de productie van enkele tienduizenden van deze spuitgietonderdelen per jaar.

Heeft u ook hulp nodig bij het ontwikkelen en produceren van moeilijk te verwerken spuitgietproducten? Neem contact met ons op en we helpen u verder. Als De Wit Plastic of samen met onze collega-bedrijven binnen de Else Groep.