“Toen ik hier nog maar pas werkte, vielen me er een paar zaken op”, vertelt vestigingsdirecteur Frans Eijdems. “Sommige van onze oude spuitgietmachines waren minder betrouwbaar geworden en er was veel handmatig werk nodig voor de kwaliteitscontrole. Met een nieuwe opdrachtgever erbij moesten we de productie verdelen over twee machines en daarmee werd de levertijd kritischer.”

In de spuitgieterij van het Rucphense bedrijf stonden veel verschillende spuitgietmachines van diverse fabricaten. Deze waren  stuk voor stuk al tientallen jaren oud. Het werd tijd om deze te vervangen.

Efficiëntieslag

“Nu hebben we productiestraten van maar twee verschillende merken: Arburg en Engel”, vervolgt Eijdems. “Dit zijn stuk voor stuk topmachines die veel sneller en preciezer zijn dan de oude machines. We kunnen nu met één nieuwe machine meer produceren dan op twee oude. Een win-win-situatie, waarbij de leverbetrouwbaarheid naar de klanten nog verder verhoogd is.”

Doppenspecialist

De Wit Plastic is al decennialang een echte specialist in Caps & Closures en gebruikt de nieuwe machine van Engel vooral voor doppen voor nagellakremover. Dit is een dunwandig product en moeilijk om te spuitgieten. Met de oude machine werd dat steeds lastiger.

“De nieuwe machine van Arburg is speciaal aangeschaft voor de  productie van Eigen Assortiments-producten, zoals de kinderveilige sluitingen (KVS). Hiervoor maken we een buitendop en een binnendop, die later op de montageafdeling volautomatisch worden geassembleerd.”

De Wit Plastic Machinepark

AMG

“Het motto bij De Wit is: Alles Meteen Goed”, geeft Eijdems aan. “En dat hebben we met de aanschaf deze nieuwe machines ook echt waargemaakt.”

Bent u een Private Label bottelaar of producent van huishoudchemicaliën of Personal Care-producten en wilt u geen gezeur met de toelevering van uw doppen en kinderveilige sluitingen? Neem dan snel contact met ons op en ervaar zelf de toegevoegde waarde van onze mensen en machines.

Wie aan Caps & Closures denkt, denkt aan De Wit Plastic