De Wit Plastic is specialist in Caps & Closures en produceert voor een private label producent van persoonlijke verzorgingsproducten, tweecomponentendoppen (2-K). Deze speciale spuitgiettechniek vraagt speciale machines en vakmanschap.

Precisieklus

“We zijn erg blij met deze opdracht”, vertelt directeur Frans Eijdems. “Maar omdat er bij 2-K spuitgieten twee verschillende kuststoffen in één spuitgietactie verwerkt worden is het lastiger dan normaal spuitgieten. Bij dit project produceren we de dop van een badschuimfles. De klapdeksel is hierbij van een ander materiaal dan de body, en dat geldt soms ook voor de kleur.”

Machines

“Voor het 2-K spuitgieten hebben we in een nieuwe spuitgietmachine geïnvesteerd, de bijbehorende 8-voudige matrijs, een 6-assige robot en de infrastructuur en ruimte die hiervoor in onze productiehal nodig was.”

Nieuwe kraanbaan

Ondertussen werd er hard gewerkt aan de verdere voorbereidingen, zoals de kraanbaan. Omdat de nieuwe 2-K matrijs te zwaar zou zijn voor de oude kraanbaan in de productiehal, werd er ook geïnvesteerd in een compleet nieuwe zware kraanbaan. Hiermee werd het mogelijk om de matrijzen in en uit de nieuwe 2-K machine te takelen, maar is er ook rekening gehouden met eventuele toekomstige uitbreidingen in de hal. Toen uiteindelijk alle materieel geleverd en geïnstalleerd was kon er daadwerkelijk begonnen worden met het 2-K spuitgieten.

De wit plastic 2K doppen productie

Topprestatie

“Met heel veel inzet, teamwork en overwerk van de mensen uit alle betrokken afdelingen, hebben we het voor elkaar gekregen”, vervolgt Eijdems. “Zo zijn we er met elkaar in geslaagd om op tijd het totale aantal 2-K doppen aan deze klant uit te leveren.”

Bent u ook toe aan een nieuw ontwerp of een nieuwe leverancier voor 2-K doppen? Neem dan contact met ons op en laat ons met u meedenken voor het beste resultaat.

Wie aan Caps & Closures denkt, denkt aan De Wit Plastic